Штрафи для посадових осіб під час перевірок.


     Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження втручання у діяльність суб'єктів господарювання" від 22 липня 2014 року встановлено санкції до посадових осіб за порушення під час перевірок.

22 липня був прийнятий та 17 серпня набув чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження втручання у діяльність суб'єктів господарювання".
Вищезазначеним законом було внесено зміни в низку нормативно-правових актів, зокрема і Кодекс про адміністративні правопорушення.
Так, відповідно до ст. 166-21, порушення встановленого законом порядку здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб органу державного нагляду (контролю) від п'ятдесяти (850 грн.) до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 700 грн.). Ті самі порушення вчинені повторно передбачають штраф від 1 700 грн. до 2 550 грн.
Окрім введення відповідальності, згаданим законом також передбачено ще декілька цікавих речей. Зокрема неприпустимість проведення перевірок суб'єктів господарювання за анонімними та іншими необґрунтованими заявами, а також невідворотності відповідальності осіб за подання таких заяв та та неприпустимість здійснення заходів державного нагляду (контролю) різними органами державного нагляду (контролю) з одного й того самого питання.
http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1600-18

 

Запитання до юриста:

Телефонуйте за номером: +38 044 362-29-14 запитати юриста